Hak-Hak Pekerja Kurang Upaya di Malaysia: Mengukuhkan Kesaksamaan dan Keadilan

Kurang upaya bukanlah halangan untuk mencapai kejayaan, dan di Malaysia, kita berkomitmen untuk memastikan hak-hak pekerja kurang upaya dilindungi dan dihormati. Sebagai sebuah negara yang menghargai kepelbagaian, kita harus bersama-sama menyediakan ruang untuk setiap individu berkontribusi tanpa mengira cabaran yang mereka hadapi. Jadi, sebagai majikan, anda perlulah cakna tentang hak yang dimiliki oleh pekerja anda yang kurang upaya

1. Hak Ketiadaan Diskriminasi

Pekerja kurang upaya mempunyai hak untuk tidak didiskriminasi di tempat kerja. Ini merangkumi proses pemilihan pekerjaan, kenaikan pangkat, dan peluang pembangunan kerjaya. Majikan perlu memastikan bahawa semua pekerja dinilai berdasarkan kebolehan dan pencapaian mereka, bukan berdasarkan kekurangan fizikal atau mental.

2. Akses kepada Pendidikan dan Pelatihan

Pekerja kurang upaya perlu diberi akses kepada pendidikan dan latihan yang sesuai dengan keperluan mereka. Ini membantu meningkatkan kemahiran mereka dan membolehkan mereka bersaing secara saksama di pasaran pekerjaan. Kerjasama antara majikan dan institusi pendidikan adalah penting dalam memastikan program-program ini berkesan.

3. Fasiliti Kerja yang Inklusif

Tempat kerja perlu direka bentuk untuk menjadi inklusif dan mesra kurang upaya. Ini termasuklah kemudahan akses untuk pekerja yang menggunakan kerusi roda, penyesuaian bagi pekerja yang memerlukan bantuan teknologi, dan persekitaran yang memudahkan penggunaan bagi pekerja dengan pelbagai cabaran.

4. Perlindungan Kesihatan dan Keselamatan

Hak pekerja kurang upaya termasuk perlindungan kesihatan dan keselamatan di tempat kerja. Majikan perlu memastikan bahawa pekerja kurang upaya mempunyai akses kepada peralatan dan sokongan yang diperlukan untuk menjalankan tugas mereka dengan selamat.

5. Sokongan Kesihatan Mental

Kesihatan mental adalah aspek penting dalam kehidupan pekerja. Majikan perlu menyediakan sokongan kesihatan mental yang sesuai untuk pekerja kurang upaya. Ini termasuk akses kepada khidmat kaunseling dan program sokongan mental.

6. Insentif dan Pengecualian Cukai

Kerajaan Malaysia telah mengenal pasti kepentingan memberikan insentif kepada majikan yang menyediakan peluang pekerjaan kepada golongan kurang upaya. Ini termasuk pengecualian cukai dan faedah-faedah lain yang membantu mendorong penyertaan pekerja kurang upaya di pasaran pekerjaan.

Disini majikan dapat melihat, mengiktiraf dan melindungi hak-hak pekerja kurang upaya adalah satu langkah positif ke arah mencipta masyarakat yang lebih inklusif dan saksama. Sebagai majikan, kita mempunyai tanggungjawab untuk memastikan setiap pekerja merasa dihargai dan diberi peluang untuk berkembang tanpa mengira keupayaan fizikal atau mental mereka.

Mari bersama-sama membina masyarakat yang adil, di mana setiap individu, termasuk pekerja kurang upaya, dapat memberikan sumbangan berharga dan meraih kejayaan. Jadi, mesti majikan mahu tahu lagi kan bagaimanakah cara yang betul untuk menguruskan staf? Jom baca tentang ebook yang kami hasilkan!

“50 Strategi ‘Pejam Mata’ Capai RM10 Juta.”

Dengan Pengurusan Staf Bersistematik.

Serabut dengan perangai staf ?

Sales masih ‘stuck’ dalam tempoh yang lama?

Staf asyik goyang kaki?

JANGAN RISAU!

Syazna World akan bantu anda.

Anda nak tahu tak apa yang jadi kalau anda takde pengurusan staf yang berstrategik?

Sales korang akan stuck tau dan lagi teruk, anda akan bawa masalah ke rumah menyebabkan hubungan keluarga menjadi kucar-kacir.

Anda akan semakin kerap ambil pekerja tetapi lepas 1 bulan pekerja tu berhenti ada juga yang masuk pagi, petang dah hilang.

LETIHKAN?

Anda nak tak ubah cara anda menguruskan staf?

Jika ya , Ini lah jawapanya!

Ebook kami tidak sekadar memberikan 50 strategi, tetapi kami juga membimbing anda untuk mengintegrasikan pengurusan staf yang bersistematik ke dalam perniagaan anda. Dari pengeluaran produktiviti hingga peningkatan motivasi staf, semua nya bakal kami kongsi mengenai rahsia kejayaan yang akan membawa perniagaan anda ke tahap seterusnya.

Jangan biarkan peluang keemasan ini terlepas! Dapatkan ebook ’50 Strategi Pejam Mata Capai RM10 Juta dengan Pengurusan Staf Bersistematik’ sekarang! . Saya yakin anda dapat saksikan perubahan luar biasa dalam perniagaan anda. Kejayaan menanti anda!

Kenapa anda perlu memiliki ebook ini?

✨ Mempunyai tips panduan praktikal yang mudah untuk di amalkan.

✨ Strategi yang terbukti berkesan untuk meningkatkan produktiviti dan hasil keuntungan.

✨ Tips eksklusif untuk menguruskan staf dengan efisien dan membina pasukan yang hebat.

✨ Dapat menjimatkan masa anda untuk mencapai RM10 juta di mana anda tidak perlu buang masa masih tercari-cari strategi yang belum tentu sesuai dengan anda.

“Jom ambil langkah pertama hari ini!”

Daftar di bawah sekarang!

https://megatsyafferizul.onpay.my/order/form/52
https://megatsyafferizul.onpay.my/order/form/52
https://megatsyafferizul.onpay.my/order/form/52

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp